Teknoloji

Facebook’ta paylaşacağınız fotoğrafların üstünde çiziktirebilirsiniz

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook-ciziktirme-doodle-071015

Facebook bir süredir mobil cihazlarda fotoğraflar üzerinde düzenleme, kırpma, filtreler ekleme gibi işlemelere izin veriyordu. Şimdi de bu fotoğrafların üstünde çizim yapma imkanına kavuşacaksınız. Facebook’un “Doodle” (Çiziktirme) olarak adlandırdığı bu yeni özellik aslında basit bir kalem aracı ve Facebook kullanıcılarının kullanımına çoktan sunuldu.

Bir fotoğrafı Facebook’a yüklemek için seçtiğinizde çeşitli düzenleme seçenekleri göreceksiniz. Doodle ya da Türkçe adıyla Çiziktirme bu seçenekler içinde yer alacak ve size yükleme yapmadan önce bir kalem rengi seçerek paylaşacağınız fotoğrafın üstünde çizim yapma fırsatı sunacak. Eğer parmağınızı bir renge bastırıp beklettikten ve daha sonra da sola kaydırdığınız zaman fırçanın boyutunu ayarlayabileceksiniz.

Bunun dışında elde bulunan diğer seçenekler ise “geri al” ve “sıfırla” ile sınırlı. Opaklık veya tüy fırça gibi farklı kontroller yok. Doodle’ın daha çok ara sıra, eğlence amaçlı kullanılabilecek küçük bir araç olarak tasarlandığı açık şekilde görünüyor. Görünüş açısından biraz da Snapchat’in çizim aracını andırıyor.

Bu yeni özellik iOS ve Android kullanıcılarına sunuldu ve herhangi bir uygulama güncellemesi gerektirmiyor. Uygulamayı açıp hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER