Teknoloji

Facebook doğum günü kutlamalarını daha anlamlı hâle getiriyor

facebook doğum günüFacebook sayesinde artık aile üyelerinin ve arkadaşların doğum günlerini unutmak oldukça zor. Sosyal paylaşım sitesi sayesinde 1 dakika içinde doğum günlerini kutlamak mümkün oluyor. Facebook doğum günü kutlamalarını daha anlamlı hâle getirmek için yeni adımlar atmaya da devam ediyor.

Sosyal paylaşım sitesi, daha önce doğum günlerinin video mesajlarıyla veya renkli arka plana sahip yazılarla kutlanmasını mümkün hâle getirmişti. Videoyla kutlama özelliğini biraz daha geliştiren şirket, yakın arkadaşlar için kişiselleştirilmiş videolar hazırlama fırsatı sunuyor. Buna ek olarak, kullanıcılar kendi doğum günlerini de bağış kampanyalarıyla anlamlı hâle getirebilecek.

Facebook doğum gününe iki hafta kalan kullanıcılara bir mesaj gönderecek ve ABD’deki 750 bin sivil toplum örgütü için bağış toplayabileceklerini hatırlatacak. Kullanıcılar seçtikleri arkadaşlarından doğum günleri için bu derneklerden birine bağış yapmalarını isteyebilecek. Facebook bağış özelliğini şimdilik sadece ABD’de sunuyor.

Facebook doğum günü videolarını hareketlendiriyor

Sosyal paylaşım sitesi, doğum günlerini videoyla kutlamak isteyenlere de yeni seçenekler sunuyor. Facebook daha öncesinde doğum günlerini video mesajla kutlamayı mümkün kılmıştı. Yeni videolar ise, tıpkı arkadaşlık videoları gibi, kullanıcıların doğum günü sahibiyle birlikte çekilmiş fotoğraflarından ve animasyonlardan oluşacak.

İLGİLİ HABERLER