Teknoloji

Facebook Disconnect ekibinden Twitter ve Google ile bağlantıyı kesen eklentiler

Daha önce kullanıcının internette gezinirken Facebook ile bağlantısını kesen ve bu sosyal ağ servisinin internet üzerindeki faaliyetleri izlemesine engel olan Facebook Disconnect adlı bir oluşum iki yeni eklentiyle karşımıza çıktı. Bu eklentiler sayesinde aynı işlevler hem Twitter hem de Google için sunulmuş oluyor.

Google Disconnect eklentisi Google eklentisini barındıran üçüncü taraf siteleri blokluyor, böylelikle Google’a bilgi verilmesini engelliyor. Twitter Disconnect de aynı işlevi Twitter bileşenleri barındıran siteler için yapıyor. Her üç eklentinin de Chrome, Safari ve Firefox’a özel versiyonları bulunuyor. Bu bireysel araçların yerine Disconnect adlı genel eklentiyi kullanmak da mümkün. Bu genel araç aralarında Facebook, Google, Twitter ve Digg gibilerinin de bulunduğu çeşitli servislerin izleme faaliyetlerini engelliyor.

Web genelinde Twitter, Facebook ve Google bileşenlerinin iyice yayıldığını düşünecek olursak, bu araçlar her ne kadar faaliyetlerinizin karşı tarafa gönderilmesini engellese de, web’de gezinme zevkini de bloklayacağı bir gerçek.

İlgili – Disconnect.me

İLGİLİ HABERLER