Teknoloji

Facebook dışarı sızan iPad uygulaması üzerinden servise girişleri engelledi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook’un resmi iPad uygulaması olduğu iddia edilen bir uygulama dün TechCrunch vasıtasıyla yüzünü göstermişti. Anlaşılan Facebook’takiler bu durumdan pek hoşnut olmamış ve harekete geçmiş. Jailbreak edilmiş iPad’lere yüklenebilen bu sızdırılmış versiyon üzerinden Facebook’a girişlerin engellendiği ortaya çıktı.

Marvin Bernal adlı bir üniversite öğrencisi Twitter aracılığıyla durumu takipçilerine bildirdi. Geçtiğimiz cuma günü App Store’da yayınlanan iPhone’a özel 3.4.4 versiyonunun arkasına saklanan bu iPad versiyonu ne yazık ki gizliliğini korumayı çok fazla başaramamış oldu.

App Store üzerinden hem iPhone hem de iPad’de çalışan uygulamaları tek bir kanaldan dağıtmak mümkün. Evrensel bir değişken yardımıyla uygulama üstünde çalıştığı cihazı tanıyor ve ona uygun versiyonun kurulumunu gerçekleştiriyor. Korsanların iPad versiyonunu aktive etmeleri için yapmaları gereken tek şey uygulama içinde yer alan UIDeviceFamily değişkeni üzerinde oynama yapmak ve ona “2” değerini atamaktı.

Her ne kadar Facebook uygulama üzerinden girişleri engellemiş olsa da, bu durum Facebook’un resmi iPad uygulamasının yolda olduğunu iyiden iyiye ortaya koymuş oldu. Öte yandan, iPad uygulamasının bu kadar gecikmesinde Zuckerberg ve ekibinin Skype entegrasyonunun bitmesini beklediklerinin payı olduğu da iddia edilebilir.

İlgili – Computerworld

İLGİLİ HABERLER