Teknoloji

Facebook dilekçe özelliğini kullanıma sunuyor

facebook business suite e-ticaret

Facebook bugün itibarıyla yeni bir özelliği hayata geçiriyor. TechCrunch‘ta yer alan habere göre, sosyal ağ “Topluluk Hareketleri” adını verdiği dilekçe özelliğini kullanıcılarla buluşturmaya başlıyor. Şirket bu özellikle kullanıcılarına yerel yetkililerin dikkatlerini belli konulara çekme konusunda yardımcı olmayı amaçlıyor.

Topluluk Hareketleri özelliğinden ilk olarak Facebook’un ABD’de yaşayan kullanıcıları yararlanabilecek. Dilekçe hazırlayan kullanıcılar, bu dilekçede ilgili kişi ve kurumları etiketleyebilecek. Dilekçe hazırlanmasının ardından daha fazla destek için arkadaşlarla paylaşılabilecek. Dilekçeye destek verenler, dilekçenin sayfası üzerinde konuyu tartışabilecek. Dilekçenin içeriğine bağlı olarak destek sayfaları ve bağış kampanyaları da oluşturulabilecek.

Facebook son zamanlarda genellikle skandallar ve bağlı tepkilerle anılsa da, bu durum platformun büyük etkinlikleri organize etme konusunda hatırı sayılır bir güce sahip olduğu gerçeğini değiştirmiyor. 2016’da gerçekleştirilen ilk “Women’s March” (Kadın Yürüyüşü) etkinliğinin organizasyonu Facebook’ta gerçekleştirilmişti. Küresel ölçekte dilekçe oluşturma konusunda akla gelen ilk mecra olan Change.org’da her şey hakkında dilekçe hazırlamak mümkünken, sosyal ağ daha somut konulara odaklanmayı seçmişe benziyor.

Topluluk Hareketleri özelliğinin ABD dışına taşınıp taşınmayacağı henüz bilinmiyor. Ancak bunun gerçekleşmesi durumunda özelliğin yapısında ülkelere göre değişiklik yapılması muhtemel görünüyor. Facebook, ABD’de de özelliğin uygulamasında bazı sınırlar uygulayacak. Kullanıcılar oluşturdukları dilekçelerde ABD Başkanı Donald Trump’ı ve yardımcısı Mike Pence’i etiketleyemeyecek. Bu da kullanıcıların ABD’nin Meksika sınırına inşa ettiği duvarı protesto etmek veya Trump’ın istifasını istemek için dilekçe oluşturamayacağı anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER