Teknoloji

Facebook’un deneysel uygulama projelerinin başına Vine tecrübeli isim

facebook business suite e-ticaret

Eskiden Vine’ın başında olan Jason Toff, Google’dan ayrılarak Facebook’a katılıyor. Toff burada, yakın zamanda kurulan NPE ekibi altında yeni bir girişimi başlatacak.

Facebook, “yeni ürün deneyleri” olarak Türkçeleştirebileceğimiz NPE ekibini geçen hafta kurduğunu açıklamıştı. Adından da anlaşılacağı üzere, bu ekip Facebook’un ana  markasından bağımsız ve deneysel nitelikte son kullanıcı uygulamaları geliştirecek.

Toff 2016 yılında Vine’dan, dolayısıyla Twitter’dan ayrılmış ve Google’a katılmıştı. Burada VR projelerinde ve sonrasında da Google’ın Area 120 adlı dahili kuluçka merkezinde çalışmıştı. Burası da Facebook’un NPE ekibininkine benzer bir konseptle çalışıyor.

Toff’un önceki daha küçük boyutlu ve yeni uygulama girişimlerini ve Vine’ı yönettiği zamanları dikkate alırsak, Facebook’un NPE uygulamaları altında sunmayı planladığı yeni servislerin yönetimi için en uygun isim gibi göründüğünü düşünebiliriz.

Haberlerde Toff’un Facebook’un NPE ekibindeki ilk büyük isim olduğunu görüyoruz. Görünen o ki, şirket burada durmayacak. Toff da Twitter hesabı üzerinden yaptığı duyuruda, ne üzerine çalıştığına dair detayları veremeyecek olsa da, projede çalışmaları için bir kullanıcı arayüz tasarımcı ve mühendis ekibini işe alacağını kaydetti. Acaba Facebook, Byte’ın Vine’ın takipçisi olacak uygulamayı çıkarmasıyla çektiği dikkatlerin bir kısmını çalmak mı istiyor?

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER