Teknoloji

Facebook denetim kurulunun faaliyete geçiş zamanını işaret etti

facebook business suite e-ticaret

Facebook, bir süredir beklenen içerik denetim kurulu için takvimi ve prosedürleri sonunda belirlemiş gibi görünüyor. Şirketin yönetim direktörü Brent Harris, denetim kurulunun yaz aylarından itibaren olayları incelemeye başlayacağını açıkladı. Harris, kurulun üyelerinin ise önümüzdeki dönemde duyurulacağını belirtti.

Harris kurulda kimlerin bulunacağı konusunda ipucu vermese de, kurulun Facebook’a ait platformlardaki kullanıcı çeşitliliğini yansıtacağını belirtti. Facebook yöneticisi, kurulun Facebook’a veya Silikon Vadisi’nin geneline benzer bir yapıda olmayacağının altını çizdi.

Facebook, kurula gelen vakaların 90 gün içinde değerlendirilmesini öngörüyor. İlk itirazın sunulmasının ardından vakaya hazırlık, tartışma ve eğer gerekiyorsa uygulama süreçlerinin izlenmesi planlanıyor. Ancak kullanıcıların çok hızlı cevap bekledikleri durumlar için bir “hızlandırılmış değerlendirme” mekanizması işletilecek.

Sosyal ağ, bireysel içeriklerle ilgili kararları bir hafta içinde uygulamaya koyacak. Politika tavsiyeleri ve takip talepleriyle ilgili dönüşler ise kararın ardından 30 gün içinde sağlanmış olacak.

Facebook denetim kurulu kararları 18 farklı dilde yayınlayacak

Her vakayla ilgili bölgeden sorumlu kurul üyesinin yanı sıra dört kurul üyesi daha ilgilenecek. Tüm kararlar 18 farklı dilde yayınlanacak. Kurul, alınan kararların uygulanabilirliğine dair fizibilite raporları da oluşturulacak. Bu raporlarda hukuki farkların yanı sıra çeşitli kültürel beklentiler de değerlendirilecek.

Facebook’un denetim kurulu, içeriklerle ilgili tartışmalara şirkete uzun yıllar boyunca emsal teşkil edecek yanıtlar bulmayı amaçlıyor. Kurulun son yıllarda Facebook’a ve yöneticilerine yönelik olarak artan tepkiyi dindirmekte başarılı olup olmayacağı zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER