Teknoloji

Facebook Dating sonunda Avrupa’da faaliyete geçti

facebook dating

Facebook’un Tinder ve benzeri platformlara rakip olarak hazırladığı çöpçatan servisi Facebook Dating, Avrupa’da rötarlı da olsa faaliyete geçti. Sosyal medya devi, servisin geçtiğimiz Sevgililer Günü’nde Avrupalı kullanıcılarla buluşmasını planlamıştı.

Facebook Dating’in Avrupalı kullanıcılara sunduğu özellikler ABD’de sunduklarıyla aynı. Kullanıcıları eşleştirmek için Facebook’taki mevcut profilleri kullanılıyor. Sosyal ağ eşleştirmeleri tercihler, Facebook’taki hareketler ve onay verilmesi durumunda gruplar ve etkinlikler doğrultusunda yapıyor.

Dating hâlâ Facebook’un mobil uygulamasında bir sekme olarak görünürken, sosyal medya devinin diğer ürünleriyle de derin bir entegrasyon içinde. Profile Instagram’dan hikaye veya fotoğraf çekmek, sohbetlerde Messenger üzerinden görüntülü görüntü başlatmak ve Secret Crush (Gizli Hayran) özelliğiyle potansiyel eşleşmeler için Instagram ve Facebook arkadaş listelerinde tarama yapmak mümkün.

Eşleştirme taktiklerinin çoğunu opsiyonel olarak sunan Facebook, servisinin gizlilik özelliklerini övüyor. Ancak Facebook Dating’in şirketin portföyündeki diğer ürünlerle olan yakınlığı geçmişte bazı endişelere yol açmıştı. Şirket servisin Avrupa’da faaliyete geçişini İrlanda’dan gelen itirazların ardından ertelemişti.

Bu tarz ürünler çıkaracak olan şirketlerin Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) çerçevesinde Veri İşleme Etki Değerlendirmesi (DPIA) isimli bir süreçten geçmesi gerekiyor. Facebook Dating’in şubatta faaliyete geçmesi, yetkililer konudan geç haberdar edildiği için mümkün olmamıştı.

Gerekli değerlendirme süreçlerinin tamamlanmasının ardından Facebook Dating şu ülkelerde kullanıma sunuldu: Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Güney Kıbrıs, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Hırvatistan, Macaristan, İrlanda, İtalya, Litvanya, Lüksemburg, Letonya, Malta, Hollanda, Polonya, Portekiz, Romanya, İsveç, Slovenya, Slovakya, İzlanda, Lihtenştayn, Norveç, İspanya, İsviçre, Birleşik Krallık.

İLGİLİ HABERLER