Teknoloji

Facebook Dating Avrupa Birliği mevzuatına takıldı

facebook dating

Facebook‘un çöpçatan servisi Facebook Dating, bugün itibarıyla Avrupa’da da kullanıma sunulacaktı. Ancak İrlanda’dan yükselen bir itiraz, sosyal medya devini planlarında değişikliğe gitmek zorunda bıraktı.

Avrupa Birliği’nin kurallarına göre, şirketlerin kullanıcı verilerini etkileyecek bir ürün veya servis çıkarmadan önce “veri işleme etki analizi” hazırlamaları gerekiyor. İrlanda Veri Koruma Komisyonu’nun verdiği bilgiye göre, Facebook söz konusu analizi hazırlaması gerektiğini 12 Şubat itibarıyla öğrendi.

Facebook Dating’e hâlihazırda 20 ülkede erişilebiliyor. Kullanıcıların Facebook hesabındaki mevcut verileri çekerek bir “partner arama profili” oluşturan uygulama, Instagram’dan da fotoğraf alabiliyor. Facebook Dating’le arkadaşların arkadaşları ya da hiç tanınmayan kişiler arasından bir partner bulunabiliyor.

Facebook tarafından The Wall Street Journal’a gönderilen açıklamaya göre, Facebook Dating’in Avrupa pazarı için hazır hâle gelmesi biraz zaman alacak. Gizlilik konusundaki kriterleri yerine getirmek yetkili mercilerle iletişim halinde olduğunu belirten şirket, güçlü standartlar oluşturmaya özen gösterdiğinin ve Facebook Dating için gerekli analizi tamamladığının da altını çizdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER