EğlenceManşetler

Facebook videolara “Daha Sonra İzle” butonu eklemeye hazırlanıyor

facebook hizmet türkiye

facebook-logo-230415

Facebook, uzun süredir kullanıcılarının daha fazla video izlemeleri için çeşitli çalışmalar yapıyor. Şirket şimdi de bu amacını gerçekleştirmek için videolara “Daha Sonra İzle” butonu eklemeye hazırlanıyor. Bu buton sayesinde kullanıcılar o anda izleyemeyecekleri, ancak daha sonra izlemeyi istedikleri videoları işaretleyebilecekler. Bu özelliğin kullanıcılara faydası kısıtlı olsa da, Facebook için potansiyel faydalarının büyük olduğunu belirtmek gerekiyor.

“Daha Sonra İzle” butonu için testlere başlayan şirket, söz konusu butonu şimdiden test etmeye başladı. Daha sonra izleme seçeneği şimdiden bazı Facebook videolarında büyük beyaz bir buton eşliğinde boy gösteriyor. Bu butona tıklandığında video daha sonra izlenmesi için ayrı bir yerde saklanacak. Facebook böylelikle video konusundaki hırsını daha net biçimde yansıtmayı başarıyor.

Veri toplama konusunda oldukça maharetli olan Facebook’un “Daha Sonra İzle” butonundan aboneleri hakkında daha fazla bilgi toplamak için faydalanması muhtemel gözüküyor. Sosyal paylaşım sitesi bu buton sayesinde kullanıcıların favori içeriklerini ve sakladıkları içerikleri daha sonra izleyip izlemediklerini takip edebilecek.

Facebook tarafından TechCrunch’a yapılan açıklamada özelliğin test edildiği doğrulanırken, özelliğin daha fazla kullanıcıya ulaştırılıp ulaştırılmayacağı belirsizliğini koruyor. “Daha Sonra İzle” butonunun Facebook’un geçmiş deneylerinden bazılarıyla aynı akıbeti paylaşabileceğini ve tarihe karışabileceğini unutmamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER