Teknoloji

Facebook daha fazla videonun öncesinde reklam gösterecek

facebook almanya koronavirüs

facebookFacebook video öncesinde reklam gösterimine yönelik testlerini bir süredir devam ettiriyordu. Söz konusu testlerde bir sonraki aşamaya geçmeye karar veren şirket, daha fazla videonun önünde reklam göstermeye hazırlanıyor.

Video öncesi reklamları ilk etapta Watch bölümü gibi alanlarda test eden sosyal paylaşım sitesi, “insanların video aradığı” bölümlerini de testlere dahil edecek. Bu doğrultuda arama sonuçlarında gösterilen veya Sayfalar’ın zaman akışında yer alan videoların önüne de reklam eklenecek. Bu da sevimli bir köpek videosu izlemek isteyenlerin öncesinde bir reklamla karşılaşma ihtimalinin arttığı anlamına geliyor.

Sosyal paylaşım sitesi hangi videolardan reklam geliri elde edilemeyeceği konusunda da yeni bir tanımlama getirdi ve “insanlar için daha az değer yaratan” içeriklerin reklama uygun olarak değerlendirilmeyeceğini belirtti. Bu doğrultuda sürekli dönen içeriklerden oluşan, minimum düzeyde hareket barındıran veya sponsorlu olarak çekilen videoların reklam gelirine uygun olmadığı ifade edildi.

Facebook son zamanlarda gizlilik konusu nedeniyle yoğun mesai yapsa da, diğer işlerini de unutmamış gibi görünüyor. Reklam gösterimi konusunda atılacak yeni adımlar, sosyal ağın kullanıcılarını yeni bir dönemin beklediğini gözler önüne seriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER