Teknoloji

Facebook daha fazla gecikmeden Vine’ın önünü kesmek istiyor

facebook yapay zekâ yuz tanima

Instagram’ın kısa video özelliğine kavuşacağına dair haberlerin ortada dolaşmaya başlamasının ardından pek çok kişi bu hamlenin giderek daha popüler hale gelen Vine’ın önünü kesmeye yönelik olduğu yorumunda bulundu. Ortadadaki somut verilere bakınca Facebook’un gerçekten de bu motivasyonla hareket ettiğini söylemekse pek yanlış değil. Haziran ayının başı itibarıyla Vine Twitter paylaşımları sayısında Instagram’ı geride bırakırken, ABD’de en hızlı büyüyen iOS uygulaması unvanını da ele geçirdi.

facebook-logo-070513 (630 x 394)

Onavo Insights tarafından açıklanan rakamlara göre, Vine iPhone sahipleri arasındaki aylık kullanım oranını üçe katlayıp yüzde 10.7’ye çıkarmayı başardı. Instagram için bu oran yüzde 35.5 olsa da, büyüme hızındaki yavaşlama dikkat çekiyor. Instagram’ın Vine benzeri kısa videolar oluşturma imkanı sunmaya başlaması durumunda bu tarz medya paylaşımlarının sayısının artacağı kesin. Kimileri bu videoları oldukça sinir bozucu olarak nitelendirse de, hızlı bir biçimde hareketli görüntü paylaşımı yapmak isteyenler için Vine’ın oldukça önemli bir görevi yerine getirdiği kesin.

Vine ABD dışında Norveç ve Yeni Zelanda gibi geliştirici topluluklarının bulunduğu ülkelerde belli bir popülarite yakalamış durumda. Türkiye’de ise özellikle sosyal medya üzerinden ”yurttaş gazeteciliği” yapanlar hareketli görüntü geçmek için Vine’ı tercih ediyor. Vine’ın etki alanının Instagram’a kıyasla çok daha sınırlı olsa da, ikili arasındaki rekabet oldukça heyecanlı geçeceğe benziyor.

İlgili >> Onavo Insights

İLGİLİ HABERLER