Eğlence

Facebook Creator ile video içerik hazırlanmasına yardım edecek

facebook creatorFacebook’un gelecek planlarının merkezinde video yer alıyor. Şirket, video içerik oluşturucularını kendisine çekmek için yeni araçlar geliştiriyor. Facebook Creator adını taşıyan uygulama da, bu yönde atılan en son adım olma niteliğini taşıyor.

Creator, Facebook tarafından orijinal video oluşturmak için gereken tüm araçların bulunabileceği bir platform olarak niteleniyor. Uygulama üzerinden özel görsellerle canlı yayın yapılabiliyor ve izleyicilerin reaksiyonlarını ölçen detaylı verilere erişilebiliyor.

Uygulamada kullanıcılara çeşitli kamera efektleri ve çerçeveler sunuluyor. Dileyen kullanıcıların hazırladıkları videoları başka sosyal ağlarda hızlı biçimde paylaşmasına da izin veriliyor. “Kreatif Kit” adı verilen sette ise özel çıkartmalar ve çerçeveler, canlı yayınların başlangıcında ve bitişinde kullanılabilecek özel görseller bulunuyor. Facebook böylelikle yayıncıların kitlelerine sabit bir imaj ve güçlü bir marka hissiyatı sunmasını amaçlıyor.

Creator’da bulunan topluluk sekmesi ise içerik sahiplerine hayranlarıyla buluşma imkanını veriyor. Uygulamanın gelen kutusu ise Facebook ve Instagram üzerinden gelen mesajları bir arada gösteriyor.

Facebook’un içerik oluşturan yaratıcı kitleye yönelik adımları Creator ile sınırlı kalmıyor. Yeni bir portal oluşturan şirket, burada içerik oluşturanlara etkileyici videolar hazırlamalarında yardımcı olacak ipuçları veriyor.

Facebook Creator iOS’te kullanıcılarla buluşuyor

Facebook Creator uygulaması ilk olarak iOS üzerinde kullanıcılarla buluşuyor. Uygulamanın Android versiyonunun ise önümüzdeki aylarda yayınlanması planlanıyor.

İLGİLİ HABERLER