Teknoloji

Facebook COVID-19 hakkında yanlış bilgi verenlere acımıyor

facebook haber kaynağı

Facebook, COVID-19 pandemisinin başlangıcından bu yana sağlıkla ilgili yanlış bilgilere karşı eskisinden daha sert bir tavır içinde. Yanlış bilgi barındıran milyonlarca paylaşımı kaldıran sosyal medya devi; bugüne kadar COVID-19’la ilgili yanlış bilgi veren 3 bin hesap, grup ve sayfayı kapattığını açıkladı.

Facebook söz konusu verileri topluluk standartları yaptırım raporunda paylaştı. Söz konusu rapor, şirketin kurallarını uygulama gücüne odaklanıyor. Facebook’ta dolaşan yanlış bilgilerin fazlalığını düşününce kapatılan hesap, grup ve sayfaların sayısı göze biraz az geliyor. COVID-19 ve aşılarla ilgili yanlış bilgi veren 20 milyondan fazla paylaşımı kaldırdığını belirten şirket, pandeminin başlangıcından itibaren 190 milyondan fazla uyarı etiketini de paylaşımlara ekledi.

Facebook kapatılan hesap, grup ve sayfa sayısının görece az olmasına da açıklama getirdi. Araştırmacıların verileri doğrultusunda hareket ettiğini belirten sosyal şirket yetkilileri COVID-19 ve aşılarla ilgili yanlış bilgilerin sosyal medyada yayılmasından birkaç kişinin sorumlu olduğunu ifade etti.

Facebook’un içerik politikasından sorumlu başkan yardımcısı Monica Bickert ise şirketinin politikalarını sürekli olarak geliştirdiğini belirtti. Şimdiye kadar 65 farklı tür aşı yalanının kaldırıldığını söyleyen Bickert, bazı grupların “şifreli” iletişim ve paylaşım dilinin de tespit edildiğinin altını çizdi.

Facebook COVID-19 aşılarıyla ilgili yanlış bilgilerle mücadele konusunda pasif kaldığı gerekçesiyle ABD Başkanı Joe Biden tarafından da eleştirilmişti. Bu suçlamaya da yanıt veren şirket, ABD’deki aşı çekingenliğinin yüzde 50 oranında azaldığını ve COVID-19 bilgi merkezinin de 2 milyar kişiye ulaştığını belirtti.

İLGİLİ HABERLER