Bilim

Facebook COVID-19 aşılarıyla ilgili yanlış bilgileri kaldıracak

facebook koronavirüs covid-19

Yanlış COVID-19 bilgilerine dair kurallarını güncelleyen Facebook, COVID-19 aşılarıyla ilgili hatalı bilgileri de kaldırmaya başlayacak. Bu karar, COVID-19 aşılarının onaylanmaya başlaması ve yakında uygulamaya geçilecek olması nedeniyle alındı. Ancak bazı uzmanlar, Facebook’un bu kararı almakta geciktiğini ve aşılarla ilgili yanlış bilgilerin yeterince yayıldığını düşünüyor.

Facebook daha önce insanlarda anında fiziksel zarara yol açabilecek yanlış koronavirüs bilgilerini kaldırıyordu. Sosyal ağ artık bu politikaya “kamu sağlığı uzmanları tarafından çürütülmüş” yanlış koronavirüs aşısı bilgilerini de dahil ediyor. Söz konusu bilgiller arasında aşıların mikro çip enjekte edeceğine dair komplo teorileri ve aşıların güvenliği, etkisi, içeriği ve yan etkileriyle ilgili yanlış bilgiler de bulunuyor.

Facebook’tan yapılan açıklamada bu uygulamanın bir anda başlamayacağı ve COVID-19 aşılarıyla ilgili bilinenler güncellendikçe listenin de değişeceği belirtildi. Ancak alınan yeni karara rağmen, aşıyla ilgili yanlış bilgi ve iddiaların çoktan yayıldığı gerçeği değişmiyor.

Aşı karşıtları Facebook’ta genellikle küçük ve kapalı gruplar içinde örgütleniyor. Bu da grupların takibini ve kapatılmasını zorlaştırıyor. Küçük gruplar, aşı karşıtı mesajları ve komplo teorilerini çok geniş kitlelere yayabiliyor.

Facebook COVID-19 aşısıyla ilgili yanlış bilgileri engelleme konusunda harekete geçen ilk platform değil. YouTube, söz konusu videoları kaldırmaya ekim ayı itibarıyla başlamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER