Teknoloji

Facebook çöpçatan uygulamasını kendi içinde test etmeye başladı

facebook portal android teror

facebook copcatanFacebook çöpçatan uygulaması hazırladığını geçtiğimiz mayıs ayında gerçekleştirdiği F8 geliştirici konferansında duyurmuştu. Şirket söz konusu uygulamayı kendi çalışanlarıyla birlikte test etmeye başlamış gibi görünüyor.

Düzenli olarak Facebook’un kodlarını inceleyen ve yeni özellikleri ortaya çıkaran bağımsız uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong, testlerin başladığını gösteren ekran görüntülerini geçtiğimiz cuma günü Twitter aracılığıyla paylaştı. Facebook da testlerin başladığını doğrulasa da, konuya ilişkin olarak detay vermekten kaçındı.

Facebook tarafından konuya ilişkin olarak The Verge sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Yeni çöpçatan servisine ABD’de yaşayan ve testlere katılmayı kabul eden Facebook çalışanları erişebiliyor. Kendi çatımız altında yaptığımız testlerle hatalar ve kafa karıştıran arayüz için uçtan uca ürün deneyimini görmeyi istiyoruz. Bu test, çalışanların birbirleriyle tanışıp görüşmesi için yapılmıyor.”

Çalışanlarından çöpçatan profilleri için sahte veriler kullanmalarını isteyen Facebook, söz konusu verilerin hepsini uygulamayı genel erişime açmadan önce silmeyi planlıyor. Teste katılımı tamamen gönüllülük esası üzerine kuran şirket, testin çalışanlarının iş durumuna bir etkisi olmadığının altını çizdi. Facebook çöpçatan uygulamasını test eden çalışanlarını şirket içi taciz politikalarının geçerli olduğu konusunda uyarmayı ihmal etmedi.

Facebook’un çöpçatan uygulamasına ait ekran görüntüleri ise uygulamanın kayıt ekranını gösteriyor. Burada kullanıcılar cinsiyet, konum, ilgilendikleri cinsiyetler gibi bilgileri girebiliyor. Wong kendi bilgilerini yazmayı başarsa da, uygulama içinde bir profil oluşturamadığını belirtti.

Facebook çöpçatan uygulamasının şirket içinde test edilmeye başlaması, uygulamanın tüm kullanıcılara açılacağı anlamına gelmiyor. Şirketler kimi zaman kendi içlerinde gerçekleştirdikleri testlerin ardından ürünleri çıkarmakta vazgeçebiliyor. Ancak Facebook’un duyuruyu F8’de yapmış olması, çöpçatan uygulamasının rafa kaldırılma ihtimalini azaltıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER