Teknoloji

Facebook çöpçatan servisinin testlerinde kapsama alanını genişletiyor

facebook çöpçatan uygulaması

Facebook çöpçatan servisini geçtiğimiz eylül ayında “Facebook Dating” ismiyle Kolombiya’da test etmeye başlamıştı. Sosyal medya devi, Kanada ve Tayland’ı da test sürecine dahil etti.

Kapsama alanını genişleten sosyal paylaşım sitesi, çöpçatan servisine bazı yeni özellikler eklemekten de geri kalmadı. Kullanıcıların daha önce pas geçtikleri potansiyel partnerlere bir kez daha bakmasını mümkün hâle getiren Facebook, eş arayışını durdurmayı da kolaylaştırıyor.

Facebook Dating’e eklenen yeni özelliklerden ilki, “İkinci Bakış” adını taşıyor. Söz konusu özellik, adından da anlaşılabileceği üzere, daha önce şans verilmeyen potansiyel bir adayı tekrar değerlendirmeye almayı sağlıyor. Bu özelliğin çöpçatan servisi kalabalıklaştıkça daha işe yarar hâle geleceğini söylemek yanlış olmayacaktır. İkinci özellik ise eş aramaktan sıkılanlara veya aradıkları eşi bulanların Facebook üzerinde eş arama sürecini rahatlıkla durdurma fırsatını veriyor.

Facebook çöpçatan servisini hâlâ ana uygulamanın çatısı altında tutuyor

Facebook çöpçatan servisinin testlerine Kanada ve Tayland’ı da dahil etse de, servise katılım kayıt yoluyla olduğu için eşleştirmelerin zaman alması bekleniyor. Messenger gibi servisleri bağımsız platformlara dönüştüren sosyal ağ, çöpçatan servisi için henüz böyle bir hamle planlamıyor.

İLGİLİ HABERLER