Teknoloji

Facebook çöpçatan servisini yeni özelliklerle ABD’ye taşıdı

facebook copcatan servisi

Facebook, çöpçatan servisini bir yıldan uzun bir süre önce duyurmuştu. Şirketin çöpçatan servisi sonunda ana vatanı ABD’de kullanıma sunuldu. Sosyal paylaşım sitesi, “Facebook Dating” adını verdiği servisin ABD’ye gelişini New York’ta düzenlediği etkinlikte duyurdu.

Facebook Dating, ABD öncesinde Latin Amerika ve Uzak Doğu’da pek çok ülkede faaliyete geçmişti. Sosyal ağın çöpçatan servisinin hâlihazırda kullanıldığı ülkeler şunlar: Arjantin, Bolivya, Brezilya, Kanada, Şili, Kolombiya, Ekvador, Guyana, Laos, Malezya, Meksika, Paraguay, Peru, Filipinler, Singapur, Surinam, Tayland, Uruguay ve Vietnam.

Facebook Dating’in Avrupa’ya gelişi için biraz daha sabretmek gerekiyor. Şirketten verilen bilgiye göre, servis 2020’nin ilk ayları itibarıyla ABD’de de kullanılabilecek. ABD, Facebook’un Tinder’a rakip olarak çıkardığı servisin başarısı için kilit pazarlar arasında yer alıyor.

Sosyal ağ, çöpçatan servisine eklediği iki yeni özelliğin de duyurusunu yaptı. Kullanıcılar diledikleri takdirde Instagram paylaşımlarını da Facebook Dating’deki profillerine ekleyebilecek. Buna ek olarak, Instagram’daki takipçiler de Secret Crush listesine dahil edilebilecek.

Facebook Dating kullanıcıları, hoşlandıkları veya ilgi duydukları dokuz Facebook veya Instagram takipçilerini bu listeye ekleyebiliyor. Eğer bu kişiler de Facebook Dating’i kullanıyorsa, bu kişilere tanıdıkları birinin kendileriyle ilgilendiğine dair bir bildirim gidiyor.

Facebook’un çöpçatan servisine eklenen bir diğer yeni özellik ise kullanıcıların Facebook veya Instagram hikayelerini doğrudan serviste paylaşabilecek olmaları. Şirket bu sayede kullanıcıların birbirleriyle bağlantı kurmasının kolaylaşacağına inanıyor.

Facebook çöpçatan servisinde kadınların emniyette olmasına önem veriyor

Facebook Dating’in ürün şefi Nathan Sharp, Instagram ve Facebook’ta günde 1 milyar hikayenin paylaşıldığını belirtti. Facebook, elindeki güçlü kozlardan biri olan hikaye özelliğinden etkin şekilde yararlanmayı istiyor gibi görünüyor. Facebook Dating’in hikaye entegrasyonu, 2019 sona ermeden faaliyete geçecek.

Facebook, çöpçatan servisinin kadınlar için güvenli bir ortam olmasına ayrıca önem veriyor. Sharp, pek çok kadının tanımadıkları kişilerle randevuya gitmekten çekindiğini belirtiyor. Bu nedenle Facebook Dating’de mevcut konumu güvenilir bir arkadaşla paylaşma gibi özellikler bulunuyor. İnsanların ortak zevkleri paylaştıkları kişilerle birlikte olmak istediklerine de dikkat çeken Sharp, bunun için Facebook Grupları’nı Facebook Dating servisinde de aktif hâle getirdiklerini ifade etti.

İLGİLİ HABERLER