Teknoloji

Facebook Connect’i kullanan site sayısı artıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Web sitelerinin Facebook ile veri alışverişini sağlayan Facebook Connect servisi iyimserlik ve aynı zamanda şüpheyle karşılandı. Bu servis web siteleri ile etkileşimimizi daha da ileri boyutlara taşıyabilir. Aynı zamanda, Facebook’a da kullanıcılarının diğer sitelerle nasıl etkileşimde bulunduğuna dair birçok bilgiyi sunabilir.

Son birkaç haftadır birçok Facebook Connect uygulaması internette yerini aldı. Bunların arasında CBS’in TheInsider.com sitesi, CNN’in Forum bölümü ve Red Bull‘un resmi web sitesi yer alıyor. Bunun yanında birçok web sitesi de Facebook Connect uygulamasını kullanmak için Facebook’a müracaat etti ve Facebook bu müracaatları bugün onayladı. Bu siteler arasında GlobalGrind, GovIt, IndieGoGo gibi siteler bulunuyor.

Bu sitelere girdiğiniz zaman karşınıza bir Facebook penceresi çıkıyor ve size soruyor. Siz arkadaş bilgilerinizi girdiğiniz siteye gönderiyorsunuz, bunun karşılığında sizin Facebook profil sayfanızda da girdiğiniz sitede yer alan haberler, yazılar yer alıyor ve bunlar sürekli güncelliğini koruyor.

Eğer siz de Facebook Connect uygulamasını web sitenizde kullanmak isterseniz bu bağlantıdan onay için Connect takımına başvurabilirsiniz. Entegrasyonun onaylanması için Facebook Connect Şartları’nı karşılamanız gerekiyor. Onay zamanı biraz zaman alabiliyor, bizden hatırlatması…

Ayrıntılı bilgi için Facebook Geliştirici Blogu’na göz atabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER