Teknoloji

Facebook Collab müzik uygulamasını yayınladı

facebook collab
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook, Collab adını taşıyan deneysel müzik uygulamasını geçtiğimiz mayıs ayında duyurmuştu. Şimdiye kadar beta etiketiyle yayında olan uygulama, sonunda tüm kullanıcılara açıldı.

Collab kullanıcılarına üç farklı videoyu birleştirerek kısa bir müzik videosu oluşturma imkanını veriyor. Örneğin üç müzisyen bir şarkının farklı kısımlarını çalarak bunu tek bir videoda birleştirebilecek. Ancak hazırlanan her videonun tüm kullanıcıların görebildiği Collab akışında paylaşılması gerekiyor.

Kullanıcılar kendi kaydettikleri bir kısmı, Collab akışında gördükleri iki farklı videoyla da birleştirebilecek. Müzisyen olmayanlar da burada gördükleri videoları bir araya getirebilecek. Kısacası uygulamayı kullanmak için bir müzisyen olmak gerekmiyor.

Birleştirilen videoların senkronu konusunda da Collab’in araçları devreye giriyor. Senkronun sağlanmasının Collab tarafından yapılacağı da uygulamanın App Store sayfasında açık biçimde belirtiliyor.

Collab hâlihazırda Facebook ile doğrudan entegre edilmiş değil. Ancak kullanıcılar bu uygulamada oluşturdukları videoları hızlı bir şekilde Instagram hikayelerinde veya diğer sosyal ağlarda paylaşabiliyor. Collab’in şimdilik sadece ABD’den indirilebildiğini belirtmekte de fayda var.

İLGİLİ HABERLER