Teknoloji

Facebook’tan çok ilgi gören içerikler için özel rapor

facebook veri sızıntısı avrupa birliği ürün geliştirme

Facebook, platformda çok görüntülenen içerikler konusunda oldukça net fikirler edinmeye yardımcı olacak yeni bir rapor hazırladı. Söz konusu rapor, Facebook’ta siyasi içeriklerin tahmin edildiği kadar ilgi görmediğini göstermesi açısından önem taşıyor. “Çok İzlenen İçerik Raporu” adı verilen çalışmanın yılın ikinci çeyreğini ve ABD’yi kapsadığını belirtmekte fayda var.

Uzun yıllar boyunca toplumu kutuplaştırma potansiyeli taşıyan kişiler tarafından yapılan kişilerin Facebook’ta büyük ilgi gördüğü öne sürülmüştü. Facebook’un sahibi olduğu CrowdTangle isimli analiz şirketinin verileri bile tartışmalı kişilerin büyük etkileşim olduğunu göstermişti. Ancak Facebook’un yeni raporu farklı bir durumu ortaya koyuyor.

Facebook’tan en çok trafik yönlendirmesi alan siteler arasında YouTube, Amazon, Unicef, GoFundMe, Spotify ve TikTok öne çıkıyor. En çok görüntülenen bağlantılar arasında Green Bay Packers Amerikan futbolu takımının eski oyuncularıyla ilgili bir web sayfası başı çekiyor. Facebook’un verilerine göre sayfa 87 milyon kez görüntülendi. Tumblr’daki bir kedi GIF’i de Facebook’ta 49 milyon görüntüleme sayısına ulaştı.

En çok görüntülenen sayfalar sıralamasında ise UNICEF, The Dodo, LADbible göze çarpıyor. Listede “viral içerik” oluşturan sayfaların yoğunluğu dikkat çekiyor. Raporda hayvanlar, yemekler, aile ve diğer viral içerikleri paylaşan sayfaların daha çok ilgi gördüğü belirtiliyor.

Facebook daha önce de kutuplaştırıcı içeriklerin çok etkileşim aldığı iddiasını yalanlamak için girişimlerde bulunmuştu. Şirket, çok görüntülenen içerikler konusunda düzenli olarak raporlar yayınlayacağını da açıkladı.

İLGİLİ HABERLER