Teknoloji

Facebook çocuklarının fotoğraflarını herkese açık olarak paylaşanları uyaracak

facebook-cocuk-161115

Facebook’a her gün 2 milyardan fazla fotoğraf yükleniyor. Genellikle pek çok kişi paylaştığı fotoğraflarında arkadaşlarına, aile üyelerine ve çocuklarına yer veriyor.

The Evening Standard gazetesinde yer alan habere göre; Facebook, bundan böyle herkese açık olarak paylaşılan fotoğraf ve durum güncellemelerinde çocuklar veya diğer aile üyeleri göründüğü takdirde kullanıcıları paylaşım yayınlanmadan önce otomatik olarak uyaracak.

İngiltere’de düzenlenen bir medya etkinliğinde konuşan Facebook Mühendislikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Jay Parkih, özelliği şu sözlerle açıkladı: “Eğer ben çocuklarımın parkta oynarken çekilmiş bir fotoğrafını paylaşırsam ve paylaşımı kazara herkese açık yaparsam, sistem beni uyaracak ve normalde çocuklarımın fotoğraflarını sadece aile üyeleriyle paylaştığımı söyleyip işleme devam etmek için emin olup olmadığımı soracak.”

Facebook’un aile mahremiyetini korumaya yönelik özelliğinin ne zaman hayata geçeceği henüz bilinmiyor. Sosyal paylaşım sitesinin “10 yıllık inovasyon atılımı” çerçevesinde planlanan özelliği, Facebook’un tartışmalı içerik filtresini iyileştirebilecek geliştirilmiş yapay zeka ve derin öğrenme algoritmaları destekliyor.

İLGİLİ HABERLER