Teknoloji

Facebook’un Çin’de yeniden faaliyete geçmek için sansür aracı geliştirdiği söyleniyor

facebook cinFacebook Çin pazarında 2009’dan bu yana faaliyet gösteremiyor. Facebook’un iştiraklerinden biri olan Instagram’ın ülkedeki faaliyetleri ise 2014’ten bu yana engelli durumda. Ancak Çin büyük nüfusuyla, teknoloji dünyasındaki diğer pek çok şirket gibi, Facebook için de önemli bir potansiyel taşıyor. Dolayısıyla sosyal paylaşım sitesinin Çin’e geri dönmek adına çalışmalar yapmasına şaşırmamak gerekiyor.

The New York Times’ta yer alan habere göre, Facebook Çin’in sansür politikasına uygun bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Şu anda kodu çalışanlar tarafından görülebilen bu aracın kullanılıp kullanılmayacağı veya Çin’in Facebook’a yeniden vize vermesi için yeterli olup olmayacağı merak ediliyor.

Facebook’un geliştirdiği aracın mevcut engelleme mekanizmalarından farklı olduğu söyleniyor. Bu araç sayesinde üçüncü tarafların da bir hikayenin ya da belli konuların Haber Kaynaklarında görülmesini engelleyebileceği belirtildi. Bu engellemenin devlet tarafından gelen bir talep olmadan yapılabilmesi de geliştirilen aracın farkları arasında yer alıyor. Facebook için Çin’de yeniden çevrim içi olmak, daha çok kişiye ulaşma hedefini gerçekleştirmek adına önem taşıyor.

Facebook Çin pazarına geri dönmek istediğini saklamıyor

Facebook, The New York Times tarafından ortaya atılan iddiaya ilişkin olarak The Verge sitesine açıklama yaptı. Açıklamada sosyal paylaşım sitesinin Çin’e olan ilginisinin uzun süredir devam ettiği, ancak ülkeye dair planların hangi yaklaşım çerçevesinde şekilleneceği konusunda bir karara varılmadığı belirtildi.

İLGİLİ HABERLER