Teknoloji

Facebook kurumsal sayfaları mağaza vitrinine dönüştürüyor

facebook-sayfa-cevrim-ici-magaza-160715

Facebook ”beğeni”lerinin etkisi bugüne kadar sanal dünyanın ötesine fazla geçmese de, şirket ”satın al” butonlarıyla bu durumu değiştirmeyi amaçlıyor. Facebook tarafından Buzzfeed News’e yapılan açıklamada, şirketin bazı kurumsal sayfalara çevrim içi mağazalar kuracağı belirtildi. Söz konusu hamle şu an için bir testten ibaret olsa da, Facebook’un gitmek istediği yönü açık biçimde gösteriyor. Sosyal paylaşım sitesi çevrim içi alışveriş fırsatları sunarak, reklamların dışında önemli bir gelir kaynağı daha elde edebilir. Kullanıcıları Facebook üzerinden çevrim içi alışverişe ikna etmek kolay bir hedef gibi gözükmese de, Facebook’un doğru zamanı bulana kadar testlerine devam etmesi muhtemel gözüküyor.

Buzzfeed’in haberine göre, Facebook ödeme dahil tüm alışveriş sürecini yönetmeyi planlıyor. Facebook’ta alışveriş deneyiminin görüntü olarak neye benzeyeceği bilinmese de, oluşturulan taslak tasarımlarda görüntü galerisinde gezinmeye benzer bir deneyimin sunulabileceği görülüyor. Taslak tasarım kullanıcıları alışverişe ikna edebilecek bir imaj çiziyor. Facebook’un çevrim içi alışveriş konusundaki çalışmaları, Pinterest’in bu yönde attığı adımları da hatırlatıyor.

Şirketlerin ise Facebook’ta bir çevrim içi mağaza sahibi olma fikrine sıcak bakacağı düşünülüyor. Yapılan araştırmalar, Facebook’tan gelen yönlendirmelerin diğer sosyal medya mecralarından gelen yönlendirmelere kıyasla daha fazla e-ticaret geliri yarattığını gösteriyor. Bu da Facebook’un şirketleri yeni planına ikna etme ihtimalini artırıyor.

”Satın Al” butonları yaklaşık bir yıldır Facebook’ta boy gösteriyor. Ancak şu an için sadece Haber Kaynağında yer alan reklamlarda Satın Al butonları görülebiliyor. Facebook sayfaları içine mağazalar kurmak ise daha dönüştürücü bir adım olarak niteleniyor. Facebook şu an için 10’dan fazla sayfada mağazaların test edildiğini belirtse de, söz konusu sayfaların adını vermiyor. Sosyal paylaşım sitesi mevcut ”Satın Al” butonlarından bir komisyon almasa da, uzun vadede bu yaklaşımın değişmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER