Teknoloji

Facebook çevrim içi bir para saklama ve transfer merkezi kurmayı planlıyor

Facebook’un belli bölgelerde kullanıcılarının çevrim içi kullanım amacıyla para saklamasını ve transfer yapmasını sağlayacak bir finansal servis oluşturmayı planladığı konuşuluyor. The Financial Times’ta yer alan habere göre, Facebook İrlanda’da gerekli yasal onayları aldığı takdirde bir ”e-para” kurumu olarak bu hizmetleri sunmaya birkaç hafta içinde başlayacak. Söz konusu onay alındığı takdirde Facebook bu hizmeti Avrupa çapında sunabilecek.

facebook-logo-16052012

İlk uygulama noktası Avrupa olacak gibi gözükse de, Facebook’un finansal servisler sunmasındaki nihai hedefinin gelişmekte olan ülkeler olduğu düşünülüyor. Sosyal ağ bu ülkelerde finans altyapısının önemli parçalarından biri hâline gelme şansını elinde bulunduruyor. Facebook’un uluslararası pek çok para transfer şirketiyle görüştüğü belirtilirken, şirketin yeni servisine bu unsuru nasıl yerleştireceği henüz belirsizliğini koruyor.

Facebook’tan konuya ilişkin bir açıklama gelmezken, şirketin halka arzından bu yana yeni iş modellerine daha fazla ilgi göstermesi ve teknoloji şirketlerinin genel olarak finans servislerine daha yoğun bir biçimde odaklanması bu planların gerçekleşmesi ihtimalini yükseltiyor.

İlgili >> The Financial Times, The Next Web

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER