Teknoloji

Facebook çeşitli kelimeleri sessize almak için yeni bir yol test ediyor

facebookFacebook kullanıcıların belli anahtar kelimeleri içeren paylaşımları Haber Kaynağı’nda görmemesi için yeni bir sessize alma yöntemini test ettiğini açıkladı. Bu yeni yöntemle belirlenen kelimeleri içeren paylaşımlar geçici olarak Haber Kaynağı’ndan çıkarılacak. Sosyal paylaşım sitesinden yapılan açıklamada, söz konusu özelliğin küçük bir kullanıcı grubuyla test edilmeye başladığı belirtildi.

Sosyal ağ, belirli bir kişi ya da sayfanın tüm paylaşımlarını 30 gün boyunca sessize alma özelliğini geçtiğimiz aralık ayından bu yana kullanıcılarına sunuyor. Test edilen yeni araç ise paylaşandan bağımsız olarak, ilgili anahtar kelimeleri içeren paylaşımların 30 gün boyunca görülmemesini sağlıyor.

Örneğin, Westworld’ün ikinci sezonunun finalini izlemeyenler ve final bölümünün sürprizlerinin kaçmasını istemeyenler, “Westworld” kelimesini bir ay boyunca sessize alabiliyor.

Facebook, kullanıcılarına sessize alacakları anahtar kelimeleri belirlemeleri içinse şu an için kolay bir yol sunmuyor. Kullanıcıların öncelikli olarak ilgili kelimelerin geçtiği bir paylaşımı bulmaları, daha sonrasında da paylaşımın açılan menüsünde “Bu paylaşımdaki anahtar kelimeleri sessize al” seçeneğini tıklamaları gerekiyor. Sosyal paylaşım sitesi tarafından TechCrunch’a gönderilen açıklamada, sessize alma özelliğini geliştirmek için çalışmaların süreceği ve kelime belirleme konusunda kullanıcılara farklı yolların sunulabileceği ifade edildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER