Eğlence

Facebook canlı yayın özelliğini tüm kullanıcılara açmaya hazırlanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook Canlı Yayın

Facebook, bundan dört ay önce canlı yayın özelliğini ünlüler ve diğer yüksek profilli kullanıcıların hizmetine sunmuştu. Sosyal paylaşım sitesi, canlı yayın imkanını şimdi amiral gemisi uygulamasından faydalanan herkese ulaştırmaya hazırlanıyor. Bunun için küçük ölçekli bir teste başlayan şirket, yeniden düzenlediği durum menüsüne “canlı video” seçeneğini ekledi. Facebook canlı yayın özelliğinin zaman içinde tüm kullanıcılara ulaştırılması bekleniyor. Canlı yayın pazarının ilk oyuncuları Meerkat ve Periscope gibi, Facebook da yayınları kaç kişinin izlediğini, izleyen arkadaşların isimlerini ve gerçek zamanlı yorumları gösteriyor. Meerkat ve Periscope’un aksine, Facebook’ta videolar kullanıcının zaman tüneline kaydediliyor ve kullanıcılar istemedikçe silinmiyor.

Facebook, son zamanlarda video konusundaki uzun vadeli niyetlerini daha somut biçimde ortaya koymuştu. Buna ek olarak, sosyal paylaşım sitesinin küresel konuşmaya kaynaklık eden gerçek zamanlı içeriğe daha fazla ev sahipliği yapmak için canlı yayın konusuna daha fazla önem verdiği biliniyor.

facebook-kolaj-041215

Canlı video, Facebook’un algoritmalara göre şekillendirdiği Haber Kaynağı için biraz farklı bir unsur olarak nitelenebilir. Zira, sosyal paylaşım sitesi kullanıcılarına içerik gösterirken geçmiş etkileşimlerden faydalanıyor. Facebook, canlı yayınları herkese açık olarak gerçekleştirecek. Ancak yayınların bildirimi sadece yakın arkadaş listesine gönderilecek. Yayınlarda bir “abone ol” butonu da bulunacak.

Facebook canlı yayın dışında kullanıcılarına yeni bir özellik daha sunuyor. Sosyal paylaşım sitesinin iPhone uygulamasına yapılan ekleme, kullanıcıların fotoğraf kolajları oluşturmasını mümkün kılıyor. Kolaj oluşturma özelliği, Facebook Android uygulamasına önümüzdeki yıl eklenecek. Ancak kolajlar tüm platformlarda görüntülenebilecek.

İLGİLİ HABERLER