Eğlence

Facebook canlı video yayınlarının Haber Kaynağının tepesine taşıyor

facebook canlı video

Facebook canlı video yayınlarını Haber Kaynağının en üstünde göstermek için algoritmasında değişikliğe gidiyor. Şirket, geçtiğimiz ocak ayından bu yana iOS kullanıcılarına sunduğu Canlı Video özelliğini Android kullanıcılarına dağıtmaya başlayacağını kısa bir süre önce açıklamıştı.

Canlı Video özelliğiyle Facebook kullanıcılarına akıllı telefonları üzerinden canlı yayın yapma imkanı sağlanıyor. Facebook’un ana uygulamasına yerleştirilen özellik için Periscope veya Meerkat gibi ayrı bir uygulama indirmek gerekmiyor. Kullanıcılar gerçekleştirilen canlı yayınları da Facebook akışları üzerinden izleyebiliyor.

Facebook, daha önce de bazı içerikleri ön plana çıkarmak adına Haber Kaynağı algoritmasında değişikliğe gitmişti. Ancak canlı video yayınını ön plana çıkarmak fazlasıyla mantıklı bir hamle gibi gözüküyor. Şirketin değişikliği duyurduğu blog yazısını kaleme alan Vibhi Kant ve Jie Xu, canlı videoların izlenmesi için canlı olmayan videolara kıyasla 3 kat daha fazla süre ayrıldığına dikkat çekti.

Facebook, Haber Kaynağı algoritmasında gerçekleştirdiği değişiklikleri bugün itibarıyla kullanıcılarına ulaştırmaya başlayacak. Canlı video özelliğinin tüm Facebook kullanıcılarına dağıtımı ise şu an için tamamlanmış değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER