Eğlence

Facebook üzerinden 24 saat canlı yayın yapılabilecek

facebook canli videoFacebook canlı video yayını konusunda ne kadar hırslı olduğunu kısa süre içinde gerçekleştirdikleri ve sunduğu araçlarla ortaya koymuştu. Şirket özelliğin sadece yurttaş gazeteciliği yapanlara veya anlık eğlence arayanlara özgü olmadığını göstermek için önemli bir adım daha atıyor. Bundan böyle sosyal paylaşım sitesinin platformunu kullanarak 24 saat aralıksız canlı yayın yapmak mümkün olacak.

Facebook daha önce canlı yayınlar için 90 dakikalık bir süre kısıtlaması uyguluyordu. Maksimum yayın süresinin 24 saate çıkması önemli bir atılım olarak değerlendirilebilir, ancak 24 saatlik yayınların daha sonra izlemek amacıyla saklanamayacağını belirtmek gerekiyor. 24 saatlik yayınların tekrarının olmaması, canlı yayın tekrarlarında önemli anlara doğrudan geçiş yapma imkanının etkisini biraz azaltabilir. Yine de, Facebook’un uzun süreli canlı yayınlarının internet dünyasında yeni fenomenlerin önünü açma potansiyeli oldukça yüksek gözüküyor.

Facebook’un canlı yayın platformu için sunduğu yeni özellikler sadece tekrarlarda önemli anların öne çıkarılması ve 24 saatlik canlı yayınlarla sınırlı kalmıyor. TechCrunch sitesi tarafından “Geogating” olarak nitelenen bir diğer yeni özellik, Facebook canlı video yayınlarının sadece belli bir konumda bulunan kullanıcıların erişimine açılmasını sağlıyor.

Bu özelliğin yayın hakları kısıtlamaları bulunan spor müsabakalarının Facebook üzerinden yayınlanmasını kolaylaştıracağı söylenebilir. Bir süre önce çoklu kamera desteği ve ekran üzerine grafik ekleyebilme gibi özellikleri sunmaya başlayan Facebook’ta yakında 24 saat canlı yayın yapan bir haber kanalıyla karşılaşmak pek de şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER