Teknoloji

Facebook Canlı Alışveriş özelliğinin fişini çekiyor

facebook canlı alışveriş

Facebook Canlı Alışveriş adını verdiği yeni alışveriş deneyimini 2020’de duyurmuştu. Bu özellik kullanıcıların platformdaki canlı yayınlar üzerinden alışveriş yapmasını mümkün hâle getirmişti. Şirket Canlı Alışveriş özelliğinin fişinin çekileceğini açıkladı.

Facebook’tan yapılan açıklamaya göre, Canlı Alışveriş özelliği 1 Ekim 2022 itibarıyla sona erecek. Bu tarihten sonra sosyal ağda canlı yayınlar üzerinden alışveriş yapılamayacak. Facebook Live canlı yayın özelliğinde bir değişiklik olmayacak. Ancak yayın sırasında ürün satışı gerçekleştirilemeyecek.

Facebook’un açıklamasında tüketici davranışlarının değiştiğine ve artık kısa videoların daha fazla tercih edildiği belirtildi. Bu nedenle Facebook odak noktasını Reels formatına kaydıracak. Reels videolarında da ürün etiketlemek ve bu etiketler üzerinden alışveriş yapmak mümkün.

Facebook Canlı Alışveriş deneyiminden vazgeçen tek sosyal ağ değil. Facebook’un çatı şirketi Meta’nın en büyük rakibi olarak gördüğü TiKTok da Canlı Alışveriş özelliğini ABD’ye getirmemeyi tercih etmişti. İngiltere’deki testlerde iyi sonuçların alınamaması TikTok’un kararında etkili olmuştu. TikTok ana vatanı Çin’de ise bu özelliği sunmayı sürdürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER