Teknoloji

Facebook Campus platformunun fişini çekiyor

facebook campus

Facebook, 2020’nin eylül ayında üniversite öğrencileri için Campus (Kampüs) adını taşıyan özel bir deneyimi duyurmuştu. Eski Facebook’u hatırlatan bu nostaljik platformda aradığını bulamayan şirket, özelliğin fişini çekme kararı aldı.

Sosyal medya danışmanı Matt Navarra, Meta’nın 10 Mart itibarıyla Campus’u kapatacağını açıkladı. Facebook’dan kullanıcılara gönderilen mesajda, üniversite öğrencilerine yardımcı olmanın en iyi yolunun üniversite gruplarından geçtiği sonucuna ulaşıldığı belirtildi.

10 Mart itibarıyla Campus’taki profiller, paylaşımlar ve diğer içerikler silinecek. Kullanıcılar bu tarihten önce içeriklerini indirebilecek. Facebook ilgili okul gruplarının geçiş sürecini kolaylaştıracağını belirtmeyi de ihmal etmedi.

Campus yukarıda da belirttiğimiz gibi 2020’nin eylül ayında Facebook’un üniversiteli köklerine bir saygı duruşu olarak hayata geçmişti. Teorik olarak kullanıcıların Campus’a kaydolmaları için .edu uzantılı bir e-posta adresine sahip olmaları gerekiyor. Üniversite öğrencilerine akrabalardan ve diğer tanıdıklarından arındırılmış bir ortam sunan Campus, kendi bağımsız uygulamasına sahip olamamıştı.

Facebook Campus, Meta’nın bu hafta fişini çektiği tek platform değil. Meta’nın sahibi olduğu Instagram da IGTV uygulamasının mart ayının ortasında kapatılacağını açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER