Teknoloji

Facebook çalışanlarını Android’e geçmeleri yönünde teşvik ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook’un Android’i oldukça yoğun bir şekilde desteklediği biliniyor. Şirket tarafından yazın ilk günlerinde başlatılan çalışmalar çerçevesinde şirket, Android uygulamasında geliştirmeler yapmak adına bazı çalışanlarını Android işletim sistemli cihaz kullanmaları için zorlamıştı.

Facebook’un iOS uygulamasının Android uygulamasına kıyasla daha üstün olması nedeniyle iOS’in Facebook çalışanları içinde daha fazla rağbet gördüğü ve de Facebook’un da bu durumun farkında olduğu belirtiliyor. Android’e daha fazla ağırlık vermek isteyen şirket bu çalışmaları doğrultusunda yaz aylarında başlattığı çalışmalarını bir adım öteye taşıdı.

Şirket, Menlo Park’ta bulunan yerleşkesinin çeşitli yerlerine asılan posterler ile çalışanlarına yaptığı Android propagandasının şiddetini biraz daha arttırdı. Android üstünden çalışanların kendi programlarını test edebileceği vurgusunu üstü kapalı bir biçimde yapan şirket, Android’in küresel akıllı telefon pazarındaki yerine ilişkin bazı grafiklere de posterlerinde yer verdi. Facebook’un gerçekleştirmek istediği değişimin biraz zaman alacağı belirtilirken, şirket tarafından zamanında çalışanlara dağıtılan iPhone’ların bu durumda etkili olduğuna dikkat çekildi. Şirket tarafından yapılan bu teşviğin asıl amacının Facebook’un Android uygulamasını da iPhone uygulaması ile aynı seviyeye çekmek olduğu görülüyor.

İlgili >> TechCrunch

İLGİLİ HABERLER