Teknoloji

Facebook büyük bir siber güvenlik şirketini satın almayı planlıyor

facebook

Facebook hâlâ 29 milyon kullanıcısını etkileyen güvenlik açığının etkilerini atlatmaya çalışıyor. Şirket yaşadığı güvenlik kaynaklı sorunların çözümünde maddi gücünden de yararlanmayı planlıyor gibi görünüyor. The Information’da yer alan habere göre, sosyal medya devi büyük bir siber güvenlik şirketini satın almayı istiyor.

Facebook‘un şimdiden girişimlerine başladığı ve birkaç şirkete teklif verdiği belirtilirken, bu şirketlerin hangileri olduğu konusunda şimdilik ortada somut bir bilgi bulunmuyor. Ancak kaynaklar, Mark Zuckerberg ve arkadaşlarının Facebook’un mevcut hizmetlerine entegre edilebilecek çözümlere sahip bir şirketi istediği belirtiliyor. Siber saldırı girişimleri konusunda uyarı yapma ve kullanıcı hesaplarını koruma gibi özelliklerin Facebook’un istek listesinde üst sıralarda olduğu belirtiliyor.

Facebook‘un görüşmelerinde hangi aşamada olduğu şu an için belirsizliğini koruyor. Ancak kaynaklar, olası bir anlaşmanın 2018’in sonu itibarıyla duyurulabileceğini belirtiyor. Facebook’tan ise şu an için konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil.

Facebook kamuoyunun güvenini yeniden kazanabilir mi?

Bir güvenlik şirketi satın almanın Facebook’a savunma mekanizmalarını kuvvetlendirme ve uzmanlığını artırma imkanı sağlayacağını görmek çok zor değil. Ancak Facebook için hâlâ asıl sınav olarak kamuoyunun güvenini tekrar kazanmak öne çıkıyor. Siber saldırılar ve Cambridge Analytica skandalı gibi olaylar, kullanıcılarının sosyal ağa olan güvenini hatırı sayılır ölçüde sarsmıştı. Büyük bir siber güvenlik şirketini satın almak Facebook’un güvenlik konusundaki ciddiyetini gösterecek olsa da, sosyal medya devinin önündeki yolun fazlasıyla uzun olduğu gerçeği değişmiyor.

İLGİLİ HABERLER