EğlenceTeknoloji

Facebook’tan bulut oyun pazarına giriş sinyali

facebook canli yayin piyasa değeri
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook da giderek büyüyen bulut oyun pazarında kendisine yer arıyor gibi görünüyor. Sosyal medya devi, İspanya merkezli oyun platformu PlayGiga‘yı satın aldığını açıkladı. Taraflar arasındaki anlaşma Facebook’un oyun birimi tarafından duyuruldu.

Yapılan açıklamada, sosyal medya devinin oyun pazarındaki etkisini artırma isteğinin işaretleri de göze çarptı.

İspanyol El Pais gazetesinde yer alan habere göre; Facebook, PlayGiga için 70 milyon avro ödedi. Söz konusu meblağ çok düşük olmasa da, Facebook ölçeğindeki bir şirket için pek büyük olmadığını belirtmek gerekiyor. Sosyal medya devi, PlayGiga’dan nasıl yararlanacağı konusunda ise şimdilik bilgi vermedi.

Ancak PlayGiga’nın kendi internet sitesine yerleştirdiği açıklama sayesinde bu konuda bazı ipuçlarını görmek mümkün oluyor. Açıklamada PlayGiga’nın yeni bir misyonla bulut oyun deneyimi üstündeki çalışmalarına devam edeceği belirtildi.

Facebook bulut oyun pazarını biraz daha kızıştırabilir

Facebook’un oyun pazarındaki etkisi, “hafif sıklet” olarak tanımlanabilecek sosyal oyunlarla sınırlı. Şirket, oyun dünyasındaki zirvesini ise 2010’da Farmville ile görmüştü. Daha geleneksel ve detaylı oyun deneyimleri söz konusunda olduğunda ise Facebook, pek fazla dikkat çekmiyor.

Facebook’un bulut oyun pazarına olası girişi, bu pazardaki rekabetin biraz daha kızışması anlamına geliyor. Google Stadia ve Microsoft xCloud gibi yeni yeni gelişen seçeneklerin bulunduğu bu piyasa, Facebook’un da gelişiyle birlikte biraz daha hareketlenebilir.

İLGİLİ HABERLER