Teknoloji

Facebook bulut oyun servisini faaliyete geçirdi

facebook bulut oyun

Facebook da bulut oyun pazarındaki rekabete dahil olurken; bunu Google, Microsoft ve Nvidia gibi şirketlerinkinden farklı bir şekilde yapıyor. Diğer servislerde odak noktasında PC oyunları bulunurken, Facebook mobil oyunlara odaklanmayı tercih ediyor.

Facebook’un yeni servisi, anında oynanabilir oyunlar barındırıyor. Oyuncular listeden bir oyun seçip adının üzerine dokunup oynamaya başlayabiliyor. Ekstra bir kontrol cihazına veya yükleme işlemine ihtiyaç duyulmuyor.

Facebook’un bulut oyun servisinin bir diğer farkı da servisin ücretsiz oyunlarla yola çıkması. İleride servise ücretli oyunların eklenmesi ihtimaller dahilinde olsa da, şu an için oyuncuların cebinden tek bir kuruş çıkmayacak.

Ancak Facebook’un sunduğu oyunlardan bazılarında oyun içi satın alma unsurlarının olduğunu belirtmek gerekiyor. Eğer geliştirici Facebook Login for Gaming sistemini kullanıyorsa, oyuncuların yaptıkları veya yapacakları satın almalar telefonlarındaki yerel versiyonla eş zamanlanabiliyor.

Çapraz platform desteği de Facebook’un sundukları arasında yer alıyor. Yani oyunu Facebook’un bulut oyun servisi üzerinde oynarken oyunu telefonuna yükleyen bir arkadaşınıza karşı mücadele edebiliyorsunuz.

Facebook, bulut oyun servisinin oyunların reklamının yapılma şeklini de değiştirmesini hedefliyor. Geliştiriciler, Facebook’un servisi için oyunun anında oynanabilecek kısa bir demo versiyonunu hazırlayabilecek. Yükleme veya kontrol cihazı gerekmeyeceği için bunun mümkün olduğunu belirtmek gerekiyor. Facebook oynanabilir reklamlar için şimdiden 2K, FunPlus, Gameloft, Glu Mobile, Gram Games, Rovio ve Wildlife Studios gibi geliştiricilerle anlaşmış durumda.

Facebook’un oyun servisindeki kategoriler ilk başta biraz sınırlı olacak. Ancak zaman içinde teknolojinin gelişmesine paralel olarak daha fazla aksiyon ve macera kategorisindeki oyun servise eklenecek. Asphalt 9: Legends şimdiden serviste mevcut olan oyunlar arasında öne çıkıyor.

Facebook bulut oyun servisini ilk olarak Android ve web üzerinde oyuncularla buluşturuyor. iOS için bir süre daha beklemek gerekecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER