Teknoloji

Facebook Building 8 tarafından geliştirilen ilk ürünleri önümüzdeki ay sergileyebilir

facebook abd

facebook building 8Facebook Building 8 adını taşıyan ve donanım çalışmalarına odaklanacak laboratuvarını geçtiğimiz yıl kurmuştu. Building 8 duyurulduğunda akıllara gelen ilk soru, sosyal paylaşım sitesinin bu birimde ne geliştireceği olmuştu. Bu soruyu birim tarafından geliştirilecek ürünlerin ne zaman gün yüzüne çıkacağı sorusu takip etmişti. Bu iki sorunun cevabı için artık daha fazla beklemeye gerek kalmamış olabilir.

Business Insider’a konuşan kaynaklar, Build 8’in dört gelişmiş teknoloji projesi üzerinde çalıştığını ve bu projelerin önümüzdeki ay Facebook’un gerçekleştireceği F8 konferansında önemli bir yer tutacağını iddia etti. Konferans 18 Nisan tarihinde başlayacak.

Facebook’un projelerine dair çeşitli ipuçları daha önce de ortaya çıkmıştı. Gündeme gelen ilk iddia beyin tarama teknolojisi olurken, Facebook’un gerçekleştirdiği son işe alımlar nedeniyle drone projesi iddiası da dile getirilmişti. Bunun dışında Facebook’un artırılmış gerçeklik teknolojisine odaklı bir cihaz üzerinde çalıştığı da söyleniyor. Bir diğer ürünün sosyal paylaşım sitesinin Stanford Üniversitesi’nde görev yapan bir kardiyolog ile beraber geliştirdiği tıbbi bir cihaz olduğu belirtiliyor. Söz konusu ürünün gelişiminde henüz ilk aşamalarda olduğu da ifade ediliyor.

Building 8’in başında daha önce Google’da görev yapan Regina Dugan bulunuyor. Dugan’ın bir süre önce yazdığı iki yazıyla artırılmış gerçeklik projesine dair ipuçları vermiş olabileceği düşünülüyor. Kısa süre önce gerçekten uzakta olan insanlarla bağlantı kurmanın zorluğundan yakınan bir yazı yazan Dugan, donanımdaki ilerlemelerle bunun çözülebileceği konusunda iyimser olduğunu da ifade etmişti. Facebook’un geliştirdiği artırılmış gerçeklik teknolojisiyle uzaktaki kişileri o odadaymış gibi hissettirmesi ihtimaller dahilinde yer alıyor.

Facebook Building 8 bünyesinden çıkacak ürünler konusunda ipucu vermiyor

Facebook’tan henüz somut bir işaret ya da ipucu gelmiş değil. Dolayısıyla ortaya atılan her iddiaya temkinli yaklaşmak gerekiyor. Geliştirme ekipleri bazen takvimi tutturamama veya projenin tamamen iptal edilmesi gibi durumlarla karşılaşabiliyor. Ancak bu dedikodulardan birinin bile doğru olması durumunda Facebook’un ürün konusundaki çalışmalarını sanal gerçeklik ekseninden çıkarıp daha geniş bir çerçeveye yerleştireceği söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER