Manşetler

Facebook “Bu Günde” özelliğinin dağıtımına başladı

facebook-bu-gunde-250315-1

Facebook iki yıl önce “Bu Günde” şeklinde Türkçeleştirilebilecek “On This Day” adını verdiği, kullanıcılara nostaljik hisler yaşatacak özelliğini test etmeye başlamıştı. Oldukça uzun süren test döneminin ardından Facebook, üyelerine geçmişte belli bir günde yaptıkları ve etiketlendikleri paylaşımları kolaylıkla görme imkanı veren “Bu Günde”nin dağıtımına başladı. Söz konusu özellik, kullanıcılara Timehop ve Memoir gibi servislerin sunduğuna benzer bir hizmet sunuyor ve “Geçen yıl bugün ne yapıyordum?” gibi soruların cevabının rahatlıkla bulunmasını sağlıyor.

Facebook üyeleri artık web veya mobil uygulamalar aracılığıyla “Bu Günde” sayfalarını görüntüleyebilecekler. Dileyenler özelliğin sayfasını doğrudan da ziyaret edebilecek, ancak “Bu Günde”nin halihazırda tüm Facebook kullanıcılarına dağıtılmadığını belirtmekte fayda var. Kullanıcılar diledikleri takdirde Bu Günde sayfalarını arkadaşlarıyla da paylaşabilecekler. Paylaşım yapılmadığı durumlarda ise sayfa kişiye özel kalmaya devam edecek. Dileyenler “Bu Günde” sayfalarını her gün ziyaret etmek için bildirimleri de açık hâle getirebilecek.

facebook-bu-gunde-250315-2

Facebook nostalji yaşatırken kullanıcılara acı verecek şeyleri hatırlatma konusunda da hassas davranacak. İlişki durumuna dair bilgileri sosyal paylaşım sitesinde düzenli olarak güncelleyen kullanıcılar, partnerlerinden ayrıldıkları takdirde partnerleriyle birlikte oldukları paylaşımları “Bu Günde” sayfalarında görmeyecekler. Ayrıca hayatını kaybeden kişilerin dahil olduğu paylaşımlar da nostalji bölümünde görülmeyecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER