Teknoloji

Facebook yeni Conversations grupları oluşturmak için Branch ve Potluck’ı satın aldı

Branch ve Potluck’ı 15 milyon dolar karşılığında satın alan Facebook, yetenek havuzuna 10 kişi daha ekledi. 2012 yılında Twitter kurucuları Biz Stone ve Ev Williams tarafından verilen destekle bağlantı paylaşımına odaklanan sosyal platform Branch’i hayata geçiren Cemre Güngör ve Josh Miller, bir süre sonra kullanıcılara çevrim içi olarak arkadaşlarıyla takılma ve havalı şeyler hakkında konuşma imkanı veren web ve mobil uygulaması Potluck’ı yayına sokmuşlardı.

branch-facebook-150114

The Verge sitesinde yer alan habere göre Facebook, Branch ve Potluck’ın arkasındaki şirket için 15 milyon dolar ödeyecek. Bu şirket bünyesinde çalışan 10 kişi New York’ta Facebook için yeni bir Conversations grubu oluşturacak. Facebook ile yapılan anlaşmayı kişisel Facebook sayfası aracılığıyla duyuran Josh Miller, Branch ve Potluck’ı inşa etmek için geçen iki yılın ardından misyonlarını Facebook çatısı altında sürdüreceklerini açıklamaktan ötürü son derece mutlu olduğunu dile getirdi.

Daha önce de küçük ölçekli şirketleri satın alan Facebook’un Miller ve ekibinden Facebook ölçeğinde bir Branch hazırlamalarını istediği belirtildi. Branch ve Potluck’ın Facebook’tan ayrı olarak varlıklarını sürdüreceği fade edildi.

İlgili >> Josh Miller (Facebook), The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER