Teknoloji

ABD’de hakim boşanma evraklarının Facebook üzerinden iletilmesine izin verdi

facebook_android_120215

ABD’de boşanmak isteyenlerin karşı tarafa ilgili evrakları iletmesi gerekiyor. Söz konusu teslimat gerçekleşmediği takdirde boşanmanın gerçekleşmesi bir hayli zorlaşıyor. Bu gereklilik sebebiyle boşanmak istemeyen taraflar ilgili kağıtları teslim almamak adına çeşitli numaralar yapıyor.

Ancak Manhattan’da yüksek mahkeme tarafından alınan bir karar, boşanma kağıtlarının Facebook üzerinden teslim edilmesinin yolunu açtı. Karara göre, boşanmayı isteyen kadın evrakları müstakbel eski kocasına bir Facebook mesajıyla iletebilecek. Davalı konumundaki erkek üç hafta boyunca haftada bir kez Facebook’tan bildirim alacak. Mesajın okunması veya okunduğu takdirde bile yanıt verilmemesi durumunda boşanma süreci resmileşecek.

Mahkemenin aldığı kararla birlikte, en azından New York eyaletinin sınırları içinde, boşanmak isteyen kişinin evrakların teslimi için eşinin peşinden koşmasına gerek kalmayacak. Kararın alınmasına sebep olan mevcut vakada davalı kocanın sabit bir ikamet adresinin ve iş yerinin olmaması, Facebook’un devreye girmesinde etkili oldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER