Manşetler

Facebook bir milyar aktif kullanıcı sayısına ulaştı

Facebook bir milyar aktif kullanıcı sayısına eriştiğini resmen açıkladı. Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg bu önemli olayı bizzat duyurdu. Facebook’un basın odasında bir yazı kaleme alan Zuckerberg bugün itibariyle Facebook’u her ay aktif kullanan insan sayısının bir milyarı aştığını duyurdu. CEO, bu şerefi kendilerine veren ziyaretçilerine de teşekkür etti.

Mark Zuckerberg aşağıdaki yazıyı kaleme aldı:

Bu sabah itibariyle bir milyardan fazla insan her ay aktif şekilde Facebook’u kullanıyor.

Eğer bu yazıyı okuyorsanız, bana ve küçük ekibime size hizmet etme fırsatını verdiğiniz için teşekkür ederim.

Bir milyar insanın bağlanmasına yardımcı olmak inanılmaz ve şimdiye kadar hayatımda en fazla gurur duyduğum şey.

Facebook’u sizin için daha iyi bir yer hâline getirmek için kendimi her gün çalışmaya adadım ve umarım günün birinde hep birlikte dünyanın geri kalan kısmını da buraya bağlarız.

Facebook, Mark Zuckerberg’in bu notuyla birlikte bir bilgilendirme dokümanı da yayınladı. Bu dokümanda Facebook ile ilgili ilginç bilgiler yer alıyor. Şubat 2009’da faaliyete geçen “beğenme” özelliği üzerinden şimdiye kadar 1.13 trilyon beğeni gerçekleşmiş. 140.3 milyar arkadaş yer bildirimleri veya konum etiketli yazılar aracılığıyla birbirine bağlanmış. Servise 219 milyar fotoğraf yüklenirken yer bildirimleri de dahil olmak üzere 17 milyar konum paylaşımı gerçekleştirilmiş. 62.6 milyon şarkı toplam 22 milyar kez dinlenmiş; bu toplam 210 bin yıl uzunlukta müziğe denk geliyor.

Bir milyar aktif kullanıcı sayısına ulaşan Facebook ile ilgili rakamları aşağıdaki ikinci ilgili bağlantıda bulabilirsiniz.

İlgili >> Facebook (1), (2)

İLGİLİ HABERLER