Teknoloji

Facebook rastgele sorularla kullanıcılarını tanımayı istiyor

facebook Facebook için kullanıcılarının bağlantı, fotoğraf ve video paylaşması yetmiyor gibi görünüyor. Sosyal paylaşım sitesi, kullanıcılarının kendilerinden biraz daha fazla bahsetmesini istiyor. Sosyal ağın yeni özelliklerinden birisi de bu isteği gözler önüne seriyor.

“Biliyor muydunuz?” adını taşıyan özellik, kullanıcılara normal zamanlarda akıllarına pek de fazla gelmeyecek sorular soruyor. Sosyal paylaşım sitesinin kullanıcıları, bu yeni bölümü kendi profil sayfalarını ziyaret ettiklerinde görebiliyor. Bu bölümde kullanıcılara “Favori süper kahramanınız kim?”, “En sevdiğiniz spor hangisidir?”, “Gizli bir yeteneğiniz var mı?”, “Haftanın hangi gününde olmayı istersiniz?” ve “Hayallerinizdeki meslek hangisi?” gibi sorular yöneltiliyor.

Bu yeni özellik doğal olarak akıllara ABD’de gençler arasında popüler bir uygulama olan Tbh’yi getiriyor. Facebook Tbh’yi geçtiğimiz ekim ayında satın almıştı. Tbh, gençleri birbirleri hakkında pozitif konuşmaya teşvik etmesi nedeniyle rakibi olarak nitelenebilecek servislerden ayrılıyor. Uygulama ile kullanıcılar birbirlerine “En neşeli kahkaha kimindir?” gibi sorular yöneltebiliyor. Ancak uygulamanın popülaritesi, yayınlandığı günden bu yana azalmış durumda.

Facebook kullanıcıları cevaplarını kendilerine saklayabiliyor

Tbh bağımsız bir uygulama olsa da, “Biliyor muydunuz?” özelliği Facebook’un ana sitesinin bir parçası olma niteliğini taşıyor. Kullanıcılar cevaplamak istedikleri bir soruyu bulmak için soruların içinde dolaşabiliyor. Cevaplar renkli bir durum güncellemesi eşliğinde duvarda paylaşılıp arkadaşlara gösterilebilecek. Kullanıcılar diledikleri takdirde “Sadece Ben” seçeneğini işaretleyerek verdikleri cevapları kendilerine saklayabilecek. Bu özelliğin kısa sürede Facebook’un tamamına ulaştırılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER