Manşetler

Facebook Bilgilerini İndir servisiyle arşivlediği veri türlerini artırdı

Facebook, üyelerine sunduğu Bilgilerini İndirin servisi sayesinde onların sosyal ağ servisi üzerine yaptıkları tüm paylaşımları bilgisayarlarına indirip arşivleme imkânı sunuyor. 2010 yılında faaliyete geçirilen bu servis kullanıcıların fotoğraf, durum güncellemesi, mesaj, arkadaş listesi ve sohbet oturumu gibi kayıtları arşivlemesine izin veriyordu.

Facebook bu servisin arşivlediği bilgi yelpazesini genişletti. Artık depolanan IP adresleri, daha önce kullanılan isimler, yapılan arkadaşlık istekleri, ilişki durumu değişiklikleri, dürtülenler gibi bilgiler de depolanan içerik arasında bulunuyor. Bu kalemlere ileride yenileri de eklenebilir, ancak şu anda 84 farklı kategorideki bilginin bu servis sayesinde arşivlenebileceği belirtiliyor. Facebook’un Bilgileri İndirin servisine yapılan bu güncellemelerin önümüzdeki haftalarda 845 milyon kullanıcıya kademe kademe sunulmaya başlaması bekleniyor.

Eğer bu yeni bilgilerin olmadığı bir arşivi bilgisayarınıza indirmek istiyorsanız, Genel Hesap Ayarları sayfasına gidin ve listenin en altında yer alan “Facebook verilerinin kopyasını indir” bağlantısına tıklayın. Açılan sayfada “Arşivimi Başlat” düğmesine tıkladığınızda verilerinizin arşivi oluşturmaya başlanacak. Tabii, bu arşivi oluşturmak biraz zaman alıyor, bu nedenle iş bittiğinde Facebook size haber verecek.

İlgili – Facebook

C:\Users\Sabri\Documents\My Web Sites\www.teknoblog.com\images\facebook-bilgilerini-indir-2-130412.png

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER