Teknoloji

Facebook beğenileri, yaş ve cinsiyet bilgilerini üçüncü kişilere ait uygulama ve sitelerde reklam sunmak için kullanıyor

Facebook, yeni mobil reklamlarının testlerine başladı. Ancak, ilginç bir biçimde bu reklamların test alanı sadece Facebook’un kendisine ait mobil uygulamalar değil. Facebook hesabının bağlı olduğu mobil site ve uygulamalarda da bu reklamlara rastlanabilecek. TechCrunch’ın haberine göre bu yeni reklamlar yaş, cinsiyet, yaşanılan yer ve beğeniler gibi kriterler doğrultusunda kullanıcılara sunulacak. Facebook’un web sitesinde de reklam yayınında bu kriterler kullanılıyor.

Facebook, bu çalışmaları doğrultusunda geçtiğimiz haziran ayında Zynga’nın web sitesinde de bazı reklamlara yer vermişti. Şirketin reklam politikasına bakıldığı zaman Google’a rakip olabilecek bir reklam ağı oluşturma potansiyeli hemen kendisini belli ediyor. Facebook ve Zynga arasındaki reklam anlaşması kâr paylaşımına dayanırken, mevcut reklam politikası reklam değişim esasına dayanıyor. Bu reklamların yayını esnasında kullanıcıların Facebook’ta bulunan kişisel bilgilerine üçüncü kişilerin erişimine ise izin verilmiyor. Bu işin Facebook adına en iyi tarafı ise bu reklamların kendi uygulamasında gözükmüyor olması. Bu yeni reklam politikasının Facebook hissedarlarının uzun süredir bulmayı beklediği maden olup olmadığını ise bir süre sonra hep birlikte göreceğiz.

İlgili >> TechCrunch

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER