Teknoloji

Facebook beğeni, yorum ve paylaşım isteyen gönderileri aşağıya indirecek

facebook begeniFacebook beğeni, yorum, paylaşım veya etiket peşinde koşan, kısacası kullanıcılardan “etkileşim dilenen” gönderileri Haber Kaynağı’nda alt sıralara indireceğini açıkladı. Etkileşim alan paylaşımlar, Facebook’un algoritmaları nedeniyle otomatik olarak Haber Kaynağı’nda üst sıralarda gösteriliyor. Bu durum da zaman zaman Haber Kaynağı’nda kalitenin düşmesine yol açıyor.

Facebook yapacağı değişikliğin “Uyumayı seven bir arkadaşını etiketle” tarzındaki paylaşımları aşağıya çekmeye yönelik bir hamle olduğunun altını çiziyor. Sosyal paylaşım sitesi yardım, öneri ve tavsiye isteyen paylaşımların bu durumdan etkilenmeyeceğini de özellikle vurguladı. Facebook hayır işleri için bağış toplamak veya seyahat tavsiyesi almak gibi amaçlara yönelik paylaşımların da değişimden etkilenmeyeceğini belirtti.

Sosyal paylaşım sitesi, bu değişikliği hayata geçirmek için otomatik öğrenme teknolojisinden yardım alıyor. Yüz binlerce paylaşımı inceleyen ve kategorilere ayıran Facebook, etkileşim peşinde koşan gönderileri ayırt edebilmek için bir model geliştirdi. Şirket etkileşim peşinde koşan Sayfalar için daha sert yaptırımların uygulanacağını belirtti. Ancak yaptırım aşamasından önce birkaç haftalık bir alışma sürecinin sunulacağı ifade edildi.

Facebook beğeni avcılarını ortadan kaldırarak daha doğal bir ortam sunmayı amaçlıyor

Facebook beğeni, yorum ve paylaşım, kısacası etkileşim peşindeki paylaşımları ortadan kaldırarak kullanıcılarına daha doğal bir ortam sunmayı amaçlıyor. Sosyal paylaşım sitesi, yeni yaklaşımıyla kullanıcılarının daha doğal etkileşimler içine girmesini hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER