Manşetler

Facebook Beğen tuşuna alternatif his simgeleri ortaya çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook-begen-his-simgeleri-081015

Facebook, kullanıcılarının paylaşımlara “beğenmek” dışında yanıtlar vermesini mümkün kılacak “Tepkiler” özelliğini test ediyor. Engadget ES’te yer alan haberde özelliğe ait olduğu söylenen taslaklara da yer verilirken, özelliğin Facebook’un standart Beğen butonunun yanına alternatif his simgeleri eklediği görülüyor. Haberde özelliğin önümüzdeki cuma gününden itibaren İrlanda ve İspanya’daki Facebook kullanıcılarına dağıtılacağı da belirtiliyor.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg de geçtiğimiz ay düzenlenen bir soru-cevap seansında kullanıcıların hislerini “Beğen” butonunun ötesine geçebilecek şekilde ifade edebilmeleri için farklı yollar üstünde çalışmaya başladıklarını dile getirmişti. Zuckerberg’in bu açıklamasının ardından pek çok kişi “Beğenme” butonunu beklemeye başlasa da, Engadget tarafından yayınlanan ekran görüntülerinde bu butona rastlanmıyor. Ancak sinirli ve üzgün his simgeleri hemen göze çarpıyor. Kalp, gülen yüz, şoke olmuş yüz ve kahkaha atan yüz simgeleri de Facebook’un eklediği ikonlar arasında görülüyor.

Facebook, bir süredir kullanıcılarına paylaşımlarını ve profillerini kişiselleştirmek için yeni araçlar sunuyor. Kullanıcıların, Snapchat’te olduğu gibi, fotoğrafların üzerine şekiller çizmesini mümkün kılan sosyal paylaşım sitesi, sürekli dönen videolu profil fotoğraflarını da test ediyor.

Engadget’ın haberine göre, söz konusu his simgeleri hem kişilerin hem de sayfaların yaptıkları paylaşımlarda görülebilecek. Facebook’un “Tepkiler” özelliğini İrlanda ve İspanya dışında test edip etmeyeceği henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER