Teknoloji

Facebook Beğen tuşu Almanya’da yasadışı bulundu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook Almanya’da sevilmiyor. Fotoğraflarda yer alan kişilerin hızlı bir şekilde tanınması ve etiketlenmesini sağlayan yüz tanıma özelliği bu ülkede sosyal ağ servisiyle ilgili gizlilik endişelerinin had safhaya çıkmasına neden olmuştu. Şimdiyse Facebook’un “Beğen” tuşu yasadışı olarak nitelendiriliyor.

Gizlilik hakları konusunda oldukça katı bir tutum sergileyen Almanya, Facebook’un Beğen tuşu için de ülkenin gizlilik kanunlarını ihlâl ettiği kanısına vardı. Schelswig-Holstein veri koruma merkezinden bir yetkili olan Thilo Weichert Beğen tuşunun bir kişinin web üzerindeki hareketlerini takip etme yeteneğine sahip olduğuna dikkat çekti. Weichert bu durumun Avrupa Birliği’nin veri koruma kanunlarını da ihlâl ettiğini vurguladı.

Facebook iddiaları reddetti, bir IP adresiyle bağlantılı olan web aktiviteleri gibi bilgilerin 90 günlük standart sektör periyodunun sonunda silindiğini dile getirdi. Ne var ki, Schleswig-Holstein’da işletilen web sitelerinin Facebook Beğen tuşlarını kaldırmaları için 30 Eylüle kadar süre verildi. Bu yasağa uymayanlara 72 bin dolara varan para cezaları kesilebilir.

İlgili – Venture Beat

İLGİLİ HABERLER