Teknoloji

Facebook “Beğen” kutusunu yeni Sayfa eklentisiyle değiştiriyor

Facebook Android uygulamasının performans artışını Afrika seyahatine borçlu

facebook-logo-220614

İnternetin neresinde dolaşırsanız dolaşın, bir yerlerde Facebook’un “Beğen” kutusuyla karşılaşmanız oldukça muhtemel. Ancak söz konusu kutuları kaldıracağını açıklayan sosyal paylaşım sitesi, yeni bir eklentinin müjdesini verdi. Artık yazılımcılardan yeni Sayfa eklentisini kullanmalarını isteyen Facebook, böylelikle ziyaretçilere sayfadaki içeriğe dair daha detaylı bilgilerin verilebileceğini belirtti. Mevcut “Beğen” kutusu 23 Haziran itibarıyla işlevsiz hâle gelecek.

İçerik bakımından daha zengin olan yeni eklenti, Facebook paylaşımlarından oluşan bir Twitter akışına bakıldığı hissini uyandırıyor. Eski “Beğen” kutusuyla karşılaştırıldığı zaman yeni Sayfa eklentisi daha temiz ve şık bir görüntü sunuyor. Yeni eklenti Facebook’a web sitelerinde biraz daha büyük bir alan kaplama imkanını veriyor.

facebook-sayfa-eklenti-210415

“Beğen” butonundan daha farklı bir yapıda olan yeni Sayfa eklentisinde sayfayı beğenen diğer kişiler yerine sayfadaki içerikler görüntülenebiliyor. Yeni eklentiyi kullanmak isteyen yazılımcıların yeni Graph API’sına geçiş yapmaları ve eski “Beğen” kutusuna ait kodları sayfadan kaldırmaları gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER