Eğlence

Facebook BARS ile amatör rapçilere platform sunuyor

facebook bars
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook bünyesinde deneysel uygulamalar geliştiren NPE ekibi BARS adını taşıyan yeni bir uygulama hazırladı. TikTok’a benzer bir platform olan BARS, daha niş bir kullanıcı tabanına hitap ediyor. Platform, amatör rapçilere ulaşmayı hedefliyor. BARS ile kullanıcılar farklı araçlardan yararlanarak bir rap şarkısı hazırlayıp başkalarıyla paylaşabiliyor.

Uygulamanın tanım bölümünde BARS’ın insanlara eğlenceli ve kullanışlı yollarla yüksek kaliteli bir rap şarkısı oluşturma imkanı verdiği belirtiliyor. NPE ekibi, uygulamanın bir rap şarkısı yapma deneyimine gerek duymadığının da altını çiziyor.

BARS’ta hem ses hem de video efektleri mevcut. Böylelikle kullanıcılar yaptıkları şarkıya bir klip çekmek için de uygulamadan faydalanabiliyor. BARS’ta kullanıcılara en iyi kafiyelerini bulmakta yardım eden bir sözlük de bulunuyor.

BARS’ta “Challenge Mode” ile kullanıcılara serbest stil rap yapma imkanı sağlanırken, deneyime bir de oyun boyutu ekleniyor. BARS’ta hazırlanan videoların uzunluğunun 1 dakikadan fazla olamayacağını belirtmekte de fayda var. Hazırlanan videolar telefonun film rulosuna kaydedilebilecek ve başka platformlarda da paylaşılabilecek.

Facebook, BARS için ilk etapta kapalı bir beta süreci yürütüyor. Ancak iPhone sahipleri uygulamayı indirebiliyor ve isimlerini bekleme listesine ekleyip kullanıcı isimlerini rezerve edebiliyor. Bu tarz “niş” bir uygulamanın TikTok ve türevi rakiplerine karşı nasıl bir performans sergileyeceği şu an için belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER