Teknoloji

Facebook kullanıcılarının bağlantı paylaşmasına yardımcı olmak istiyor

facebook hizmet türkiye
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook-logo-230415

Akıllı telefonla internette gezinirken görülen ilginç bağlantıların Facebook üzerinden paylaşımı, şu an için biraz zahmetli bir süreç. Kullanıcıların önce paylaşılacak bağlantıyı bulması, ardından bağlantıyı kopyalaması, daha sonra da Facebook’ta ilgili yere yapıştırması gerekiyor. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, birkaç saniyelik bu süreçten rahatsız olduğu için, sosyal paylaşım sitesi kendi uygulaması üzerinden bağlantı aramaya ve eklemeye yarayan bir yöntem üzerinde çalışıyor.

Facebook kullanıcıları durum güncellemesi yaparken veya mesaj gönderirken “Bağlantı Ekle” butonuna tıklayarak paylaşmak istedikleri bağlantının adını yazacak ve karşılarına çıkan sonuca tıklayarak bağlantıyı mesaja veya güncellemeye ekleyebilecek.

Facebook halihazırda internette vakit geçiren herkesin tek durağı olmaya çalışıyor. Sosyal paylaşım sitesi, halihazırda bu amaç doğrultusunda Buzzfeed, The New York Times ve National Geographic gibi yayın kuruluşlarına sunucu alanını açıyor. Üyelerinin Facebook’ta geçirdiği zamanın artması, şirketin daha çok veri toplamasının ve daha fazla reklam satmasının önünü açıyor. Halihazırda ABD’deki küçük bir kullanıcı grubu tarafından test edilen “Bağlantı Ekle” özelliğinin testlerin başarılı olması durumunda tüm Facebook kullanıcılarına ulaştırılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER