Teknoloji

Facebook sivil toplum örgütleri için bağış toplama aracı test ediyor

facebook-bagis-toplama-test-191115

Facebook, sivil toplum örgütleri için yeni bir bağış toplama aracını test ediyor. Sosyal paylaşım sitesi, aynı zamanda “bağış” butonunu geliştirmek için de çalışmaya devam ediyor. Bu iki girişimin birleşimiyle birlikte Facebook’un sivil toplum örgütleri ve yardım kuruluşları için daha cazip hâle gelmesi amaçlanıyor.

Facebook’tan yapılan açıklamada, yeni özelliklerin sivil toplum örgütlerine kitlelerini genişletme ve daha çok bağış toplama şansı vereceği belirtildi. Sosyal paylaşım sitesi, sivil toplum kuruluşlarına yönelik araçları test etmeye 2013’te başlamıştı.

Sivil toplum örgütleri, Facebook sayfaları aracılığıyla düzenledikleri kampanyalarda belirledikleri miktarda bağış toplayabiliyor. Bu kampanyalarda kullanıcılara farklı bağış seçenekleri de sunuluyor.

Sivil toplum örgütleri, Facebook’ta başlattıkları bağış kampanyalarını Haber Kaynağında paylaşırken “bağış” butonunu da güncellemeye dahil edebiliyor. Buna ek olarak, yardım kuruluşları diledikleri takdirde Facebook sayfalarına da “bağış” butonunu yerleştirebiliyor. Facebook, halihazırda söz konusu bağış toplama aracını 37 sivil toplum örgütüyle test ediyor.

İLGİLİ HABERLER